Energielabel voor bestaande woning

Een energielabel voor een bestaande woning is waardevol omdat het huiseigenaren, potentiële kopers, verhuurders en huurders inzicht geeft in de energieprestaties van de woning. Het label laat niet alleen zien hoe energiezuinig een huis is, maar biedt ook aanbevelingen om de woning energiezuiniger te maken. Of je nu van plan bent je huis te verkopen, te verhuren of een ander huis te kopen of huren, het energielabel speelt een belangrijke rol bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Gradaties in energielabels

Als huiseigenaar is het belangrijk om te weten welk energielabel de woning heeft. Ik kan door middel van een grondige inspectie het juiste energielabel toekennen aan de woning. Het label varieert van A++++ tot en met G, waarbij A++++ staat voor energieneutraal en G voor zeer energie-onzuinig. Het energielabel is gebaseerd op een analyse van verschillende factoren. Hierbij wordt onder andere gekeken naar isolatie, ventilatie, verwarming, koeling en het gebruik van duurzame energiebronnen. Er wordt uitgegaan van een gemiddeld aantal bewoners, gemiddeld bewonersgedrag en het gemiddelde Nederlandse klimaat. Het energiegebruik voor huishoudelijke apparatuur – zoals tv, wasmachine en koelkast – telt niet mee. Dit is omdat het energielabel alleen gaat over hoe energiezuinig de woning zelf is. Het energiegebruik op het energielabel is daarom niet hetzelfde als het elektriciteitsverbruik op uw energierekening. Je energierekening is dan ook niet nodig om het energielabel te bepalen.

Energielabel bij verkopen of verhuren van een woning

Als je van plan bent je huis te verkopen of te verhuren, dan is het beschikbaar stellen van een energielabel wettelijk verplicht in Nederland. De kwaliteit van dit energielabel is ontzettend belangrijk, omdat het label een forse impact kan hebben op de doorlooptijd van de verkoop en de verkoopprijs.

Hoe energiezuiniger de woning, hoe hoger de potentiële waarde ervan zal zijn.

Een gunstig energielabel is tevens een waardevol verkoopargument. Een energiezuinige woning heeft lage energiekosten en draagt bij aan een duurzame levensstijl. Ik sta voor service en kwaliteit en zal dan ook altijd met jou kijken hoe we een sluitende bewijslast kunnen leveren en eventueel met wat kleine aanpassingen je label kunnen opkrikken. Moet ik hiervoor in een muurkast gaan liggen om de dakisolatie te kunnen vaststellen? Of wil je de bouwtekeningen nog opvragen bij de gemeente en even wachten met de registratie? Dan doe ik dat gewoon!

Woning verduurzamen

Voor huiseigenaren en potentiële kopers biedt het energielabel ook de inzichten om een woning energiezuiniger te maken. De aanbevelingen variëren van kleine aanpassingen, zoals het verbeteren van de leidingisolatie, tot meer ingrijpende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van een verouderd verwarmingssysteem. Door deze aanbevelingen op te volgen wordt de woning energiezuiniger. Uiteraard leg ik je daar graag veel meer over uit.

Het energielabel voor woningen biedt waardevolle informatie voor huiseigenaren, potentiële kopers en huurders. Het geeft je een duidelijk beeld van de energieprestaties van een woning. Of je nu een huis wilt verkopen, verhuren, kopen of huren, het energielabel zal helpen een weloverwogen beslissingen te nemen, zowel financieel als voor het milieu.

Meer weten over een energielabel voor jouw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op, of bel ons direct via 06 520 678 81.

Doe de huisscan